Grote belangstelling voor klusproject Havenkwartier

Het eerste Open Huis van Metamorfose was een groot succes. Met meer dan 250 belangstellenden die dinsdagavond een kijkje kwamen nemen lijkt de animo groot!

 

Van mensen die met een vragenlijstje gewapend in de hand rondliepen tot aan stelletjes die zich voor het eerst oriënteerden op zelfbouw: het kluswoningenproject Metamorfose in het Havenkwartier van Rijswijk trok de nodige bezoekers. Alhoewel niet alle bezoekers het zelfbouwavontuur uiteindelijk aandurven, is het wél een teken dat er vraag is naar dergelijke concepten.

 

Veel gehoord is de kans die mensen zien om voor een leuke prijs zelf aan de slag te kunnen. Zéker in een tijd dat de druk op de woningmarkt groot is. Dat het concept uiteenlopende kansen biedt blijkt wel uit de plannen die bezoekers bij de Koperscoaches aandragen: “Van plannen voor een lunchroom in een maisonnette tot het ontwikkelen van een appartement als pensioen voor later. Echt iedereen heeft zijn eigen ideeën” zegt Karin Beukers, één van de Koperscoaches. “Ik sprak zelfs iemand die zijn woning zodanig wil ontwerpen, dat er genoeg ruimte is voor een modeltrein. Zoveel mensen, zoveel wensen!”

 

Ook de plek – vlak aan de toch wat industriële Plaspoelpolder – lijkt helemaal geen punt te zijn. Niet alleen is het uitzicht vanaf de hogere verdiepingen verbluffend, ook de verbinding met Den Haag is zo gemaakt. Er kwamen veel mensen uit Den Haag op het Open Huis af. “Mensen vinden het leuk om te wonen in een stuk Rijswijk dat helemaal hip aan het worden is”, zegt Marnix Norder, mede-initiatiefnemer van Steenvlinder, het projectbureau van Metamorfose. “Het gebied rond Metamorfose is erg in ontwikkeling, en deze mensen willen er als eerste bij zijn.”

 

De inschrijving voor Metamorfose is al geopend en je kunt je nog steeds inschrijven. Na 1 oktober neemt Steenvlinder contact op met kandidaten op de lijst voor het nemen van een optie. Ook wordt er een tweede Open Huis georganiseerd, op zaterdag 30 september tussen 13:00 en 16:00 uur (Koopmansstraat 1, Rijswijk).

 

Foto: © Yu Check Tsang

De mooiste woning maak je zelf

Metamorfose Rijswijk is een project van Steenvlinder. Wij maken zelfbouw mogelijk voor jou. Laat zien wat je kunt en maak zelf je mooiste woning. Wij staan achter je.

 

Oosteinde 237, 2271 EG Voorburg

www.steenvlinder.nl

 

Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Hier wonen?

Wil je ook wonen in Metamorfose Rijswijk? Neem dan nu een optie!