Kies je korting

Je wilt je maandlasten laag houden. Tegelijkertijd wil je het maximale uit je kluswoning halen. Wij van Steenvlinder stimuleren graag dat Metamorfose een zo divers mogelijk uiterlijk krijgt. En we houden van duurzaam. Daarom bieden we je korting voor een aantal ingrepen. Je kunt korting krijgen voor ófwel een Frans balkon ófwel een loggia (dus nooit in combinatie), plus een korting voor het duurzaamheidspakket. Doe er je voordeel mee!

Duurzaamheidspakket: € 5.000,- korting

Bespaar energie (en dus woonlasten) en kies voor een duurzaamheidspakket waarbij je de volgende combinatie van energiemaatregelen in jouw woning toepast: 

  • Ventilatie-terugwin-systeem 
  • HR-glas (hoog rendement) 
  • Maximale gevelisolatie

Frans balkon: € 5.000,- korting

Met een Frans balkon krijg je een heerlijk lichte woonkamer en maximaal vloeroppervlak voor je interieur. Je haalt de huidige borstwering weg, zodat het glas tot aan de vloer doorloopt en je plaatst balkondeuren met een hekje ervoor: het zogeheten Frans balkon. Er is ook een variant waarbij je een serre maakt. Dit doe je door een extra binnenpui met veel glas te plaatsen. 
Deze korting kan niet worden gecombineerd met de korting voor een loggia.

Loggia: € 10.000,- korting

Je eigen buitenruimte maak je met een loggia, ofwel een inpandig balkon. Je haalt alle huidige ramen weg en plaatst de nieuwe buitenpui een stukje terug. Voor maximale openheid en lichttoetreding vervang je de huidige borstwering door glas dat doorloopt tot aan de vloer. Je kunt ook de huidige borstwering laten zitten.

Deze korting kan niet worden gecombineerd met de korting voor een Frans balkon.Meer weten over de kortingsmogelijkheden?

Het Frans balkon en de loggia zijn niet bij elke kluskavel mogelijk. In onderstaand bestanden vind je meer informatie over de mogelijkheden per kluskavel en de voorwaarden voor de kortingsregelingen. 

Download
Kortingsmogelijkheden per kavel
Kortingsmogelijkheden_per_kavel.pdf
Adobe Acrobat document 32.6 KB
Download
Voorwaarden korting
Voorwaarden-Korting.pdf
Adobe Acrobat document 1.3 MB

Financiering en maandlasten*

Een kluskavel is voordelig omdat je nog veel zelf moet doen, voordat het een echte woning is. Dat betekent investeren! Tijd, maar ook geld. Gelukkig is dit volledig te financieren. Zowel de aankoop als ook de geplande verbouwingskosten zijn in een hypotheek mee te nemen. Daarnaast gelden er nog verruimde mogelijkheden voor energiebesparende voorzieningen, zodat je mooie plannen ook duurzaam uitgevoerd kunnen worden.
Om je inzicht te geven in de kosten van een verbouwing en de maandelijkse lasten aan hypotheek, hebben we een rekenvoorbeeld voor je gemaakt.

Voorbeeld

 

Stel: je koopt een kluskavel aan van € 150.000,= waarbij je verbouwingsplannen op € 90.000,= uitkomen. Uit de taxatie blijkt dat de waarde na verbouwing € 240.000,= zal zijn. Je vraagt een financiering aan ter grootte van € 240.000,=. Je hoeft geen overdrachtsbelasting en de notaris te betalen (kosten koper) want de verkoopprijs is Vrij Op Naam (V.O.N.).

 

De maandelijkse lasten van een annuïteiten-hypotheek met een looptijd van 30 jaar en een rente die 20 jaar vast staat bedragen ca. € 980,=.

Hiervan krijg je ca. € 150,= belasting terug. 

 

*Natuurlijk zijn er nog veel variabelen! Doe je alles zelf of huur je mensen in? Heb je eigen vermogen of financier je uit een bouwdepot?


De mooiste woning maak je zelf

Metamorfose Rijswijk is een project van Steenvlinder. Wij maken zelfbouw mogelijk voor jou. Laat zien wat je kunt en maak zelf je mooiste woning. Wij staan achter je.

 

Oosteinde 237, 2271 EG Voorburg

www.steenvlinder.nl

 

Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Hier wonen?

Wil je ook wonen in Metamorfose Rijswijk? Neem dan nu een optie!