Hoe wil jíj wonen?

In het voormalige kantoorgebouw in het Rijswijkse Havenkwartier komen 62 appartementen van 89 m2 tot 191 m2 van  107.500,- tot € 390.000,- (V.O.N. en exclusief korting). Je gaat pas aan de slag wanneer de kluskavel aan je is geleverd. Of meerdere kluskavels, want misschien wil jij wel een tweelaagse of een extra brede woning. Of je gaat aan de slag als micro-aannemer voor iemand anders. Het kan allemaal! 

Wonen én werken

Kantoor of atelier aan huis? De maisonnettes (= meerlaags appartement) op de begane grond en eerste verdieping hebben een ruime bestemming: je mag er werken, wonen of allebei. Gebruik je de hele maisonnette om te werken, dan heb je tot maar liefst 144 m2 bedrijfsruimte, die je naar eigen smaak inricht.

 

Wil je wonen en werken combineren en hecht je ook aan je privacy, dan kun je bijvoorbeeld met klanten overleggen op de begane grond, bereikbaar met een toegang vanaf de straatzijde. Op eerste verdieping is dan jouw woondomein, met een eigen ingang vanaf de galerij. Je kunt ook de hele maisonnette als woonruimte gebruiken. Vanaf de tweede etage mag je alléén wonen. Daar bevinden zich gelijkvloerse appartementen en één penthouse. Maar als je meerdere kavels koopt en combineert, kun je óók daar een maisonnette van maken!


Groene gevel

Metamorfose doet zijn naam eer aan. Straks heeft het gebouw een bijzondere groene gevel. Langs de gevel en op het dak vullen we bakken met groen. Wij van Steenvlinder betalen het onderhoudscontract voor de eerste 3 jaar. Pas daarna neemt de VvE dit over. Als de eerste kopers beginnen met klussen, dan is het groen al zoveel mogelijk geplant. De rest planten we als iedereen klaar is met de gevel.

 


Micro-ontwikkelaar

In Metamorfose heb je superveel vrijheid in je woningontwerp. Dat begint al met de grootte van de woning. Voor eigen bewoning kun je maximaal 3 kluskavels kopen, zolang ze aan elkaar geschakeld worden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan een twee- of drielaagse woning óf een extra brede woning. Of een combinatie daarvan!

 

De 1 of 2 extra kavels die je naast je eigen kavel koopt, mag je ook voor iemand anders ontwikkelen. Zo treed je op als micro-ontwikkelaar en doe je een slimme investering! Zolang je altijd maar in één van de naastgelegen kavels zelf woont. Alleen in de maisonnettes hoef je niet zelf te wonen, daar kan je alle 3 kavels kopen om te ontwikkelen voor andere doeleinden. Verhuur is ook mogelijk.


Auto's delen

Een vernieuwend onderdeel van Metamorfose is hoe we omgaan met auto’s en parkeren. Voor elke kluskavel is er plek voor één auto op het parkeerterrein. Deze plek zit in de kavelprijs inbegrepen. 

 

Daarnaast betaal je een vast maandtarief van ongeveer € 30,- tot € 40,- als abonnementskosten voor een bijzonder systeem van deelauto’s.  Voor dit bedrag kun je gebruik maken van een deelauto en betaal je 20 tot 25 cent per gereden kilometer. Er zijn 4 auto’s en in je Vereniging van Eigenaren (VvE) bepaal je met elkaar wat voor autotypen dit zijn. 

 

Je kunt de deelauto heel handig online reserveren. Je kunt er zélfs voor kiezen om helemaal geen eigen auto meer te nemen. Wanneer meer bewoners dit doen, kan de VvE ervoor kiezen om meer deelauto’s neer te zetten. Je kunt de deelauto ook als tweede auto beschouwen.


Duurzaamheid

Bij Metamorfose hebben we de visie om te pionieren wat betreft duurzaamheid. Daarom hebben we hiervoor ook een kortingsregeling bedacht. Dat is leuk, want met de verschillende maatregelen bepaal jij zelf de hoogte van je energierekening en natuurlijk of je de planeet een handje helpt!

 

Zonnepanelen

Naast deelauto's, een warmte-terugwin-installatie en duurzame gevelisolatie, is het toepassen van zonnepanelen ook een bijzondere maatregel. Elk huis heeft energie nodig, en wat is er mooier dan die van de zon te krijgen?

 

Voor een beperkt aantal kavels is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. In Metamorfose worden er al loze leidingen aangelegd waarmee de zonnepanelen aan de woning kunnen worden verbonden. Als je hierin geïnteresseerd bent, laat dit dan weten als je een optie neemt! Je bespreekt verder met de Koperscoach wat de mogelijkheden zijn voor jouw kluskavel.


Gevelaanpassingen

Je kiest zelf wat voor gevel jouw woning krijgt. We stimuleren een gevarieerde gevel, daarom is er korting op de prijs van een kluskavel mogelijk voor een aantal ingrepen in de bestaande gevel. Voor meer informatie hierover, kijk bij Korting.


Ingreep 1: Frans balkon (korting € 5.000,-)

Met een Frans balkon krijg je een heerlijk lichte woonkamer en maximaal vloeroppervlak voor je interieur. Je haalt de huidige borstwering weg, zodat het glas tot aan de vloer doorloopt en je plaatst naar binnen draaiende balkondeuren met een hekje ervoor: het zogeheten Frans balkon.

Ingreep 4: Serre

Je maakt een serre door een extra binnenpui met veel glas te plaatsen.

 

's Winters is het heerlijk vertoeven en profiteer je maximaal van de zon. Je creëert met een serre een warme ruimte om te ontspannen. 

Ingreep 2: Loggia (korting € 10.000,-)

Je eigen buitenruimte maak je met een loggia, ofwel een inpandig balkon. Je haalt alle huidige ramen weg en plaatst de nieuwe buitenpui een stukje terug. Voor maximale openheid en lichttoetreding vervang je de huidige borstwering door glas dat doorloopt tot aan de vloer.

Ingreep 5: Huidige borstwering

Je kunt ook de huidige borstwering laten zitten. In dat geval vervang je alleen de bestaande ramen en kozijnen.

Ingreep 3: Loggia-variant (korting € 10.000,-)

Hetzelfde als de vorige ingreep, alleen dan laat je de huidige borstwering zitten.

Het is de intiemere versie (want meer privacy) die minder ingrijpend is. Je geniet van de voordelen van een buitenruimte, maar met minder werkzaamheden en dus kosten.


De mooiste woning maak je zelf

Metamorfose Rijswijk is een project van Steenvlinder. Wij maken zelfbouw mogelijk voor jou. Laat zien wat je kunt en maak zelf je mooiste woning. Wij staan achter je.

 

Oosteinde 237, 2271 EG Voorburg

www.steenvlinder.nl

 

Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Hier wonen?

Wil je ook wonen in Metamorfose Rijswijk? Neem dan nu een optie!